FacebookTwitterLinked-In

 

Acupunctuur Belfor

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeskunde. De achtergrond gedachte is dat de balans tussen Yin Qi en Yang Qi optimaal is. Deze energie├źn moeten vrij kunnen stromen wat gebeurt via meridianen, een netwerk vergelijkbaar met het zenuwstelsel, bloed- en lymfevaten, die zo al je cellen, weefsels en organen bereikt en deze gezond houden.

Sinds 1983 werk ik met gezondheidsklachten, eerst als oefentherapeut Mensendieck en in 1994 ook als acupuncturist. Ik heb altijd zelfstandig gewerkt.

Sinds 2005 werk ik alleen volgens de klassieke acupunctuur. Het belangrijkste verschil met andere benaderingen is, dat er een behandeling wordt gegeven die persoonlijk op jouw van toepassing is. Dus geen standaard receptuur maar opzoek naar de bron van de kwaal. 

Daarnaast is het aantal gebuikte naaldjes per behandeling sterk gereduceerd, bij mij doorgaans niet meer dan vijf. Ook de frequentie van behandelen is lager, wat je terug ziet in bijvoorbeeld de kosten.

Acupunctuur wordt deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering en is breed inzetbaar bij gezondheidsklachten. Voor meer informatie zie mijn website.