FacebookTwitterLinked-In

 

Terug naar overzicht
Door:

Een inkijkje in de keuken van Verhuisplaza

Verhuisplaza helpt (senioren) bij verhuizingen

Foto: Verhuizen, hoe gaat dat nou?

Een inkijkje in de keuken van Verhuisplaza
Ook u bent vast wel eens verhuisd. Verhuizen betekent een grote verandering in het leven van mensen. Een nieuwe omgeving, afscheid nemen van de buren, oude spullen weggooien of toch maar weer inpakken, uitpakken, alles een nieuwe plek geven, een lege bankrekening. De prikkels van verhuizen leveren voldoende stress op. Genieten van de nieuwe basis lijkt ver weg. En dat terwijl een verhuizing een nieuwe fase in het leven is, een nieuw begin met alle mogelijkheden die daarbij horen! Daar wilt u zich op richten bij verhuizen, niet op de verhuisstress.

Ook bij Verhuisplaza maken we die emoties dagelijks mee bij onze klanten. Zo hielpen we onlangs meneer De Boer bij zijn verhuizing naar een verzorgingstehuis, want hij kon niet meer op zichzelf wonen. De heer de Vries moest als zijn belangenbehartiger regelen dat de huurwoning waar de heer de Boer vandaan komt weer wordt opgeleverd voor de verhuur. Echter, de heer de Vries wil dat eigenlijk niet allemaal zelf regelen. Via-via komt de heer De Vries bij Verhuisplaza terecht.

Inventarisatie
Het eerste wat wij doen als wij zo’n lead binnen krijgen, is zelf contact opnemen met de klant. In dit geval dus de heer De Vries. Na telefonisch de situatie van hemzelf ook te hebben gehoord, maken wij een afspraak om met de heer De Vries om samen in het appartement van de heer De Boer te bekijken wat er moet gebeuren qua verhuiswerk en wat er aan het appartement moet gebeuren om het weer netjes aan de woningbouw op te kunnen leveren.  De uitkomst van dit alles is een inventarislijst.

De offerte
Weer thuis bespreken we op kantoor hoe we deze klus gaan aanpakken en wat daarvoor nodig is. Als dat duidelijk is, maken we een calculatie en daarna kunnen we dan de offerte maken. In de offerte staat onder andere wat de werkzaamheden zullen zijn en welke vergoeding we daar voor vragen. Ook staat er in de offerte wanneer de verhuizing gaat plaatsvinden. Dan sturen we de offerte en onze algemene voorwaarden naar de heer De Vries.

De volgende stap
Als de offerte akkoord wordt bevonden, kunnen we aan de slag met het regelwerk voor de verhuisdag. Voor de verhuizing moeten er verschillende zaken worden geregeld, zoals vervoer, materiaal (dozen, gereedschap en vulmiddel), personeel, een schoonmaakbedrijf en dan moet natuurlijk nog de verhuisdag zelf worden bepaald.

We gaan verhuizen
De dag van de verhuizing breekt aan. Bedrijfsleider Marco haalt om 8 uur de verhuiswagen op en pikt onderweg naar de klant het overige personeel bij ons thuis op. Om 9 uur staan ze bij het adres van de heer De Boer. Met de heer De Vries hebben we dan afgesproken dat hij er ook is met de sleutels, zodat de mannen naar binnen kunnen. Eenmaal binnen, gaan de mannen meteen aan de slag met het inpakken van de spullen. Samen met het meubilair wordt dat allemaal keurig in de auto geladen. De overbodige meubels en andere huisraad die nog goed is, brengen we naar de tweedehandshandswinkel. Wat niet meer bruikbaar is gaat naar de stort.

Het oude appartement opleverklaar maken
Als het appartement eenmaal leeg is, kan er gewerkt worden aan het opleverklaar maken voor de verhuur van het appartement. Dat houdt in dat we allerlei zaken zoals alle vloerbedekking, de gordijnrails en bijvoorbeeld het douchegordijn verwijderen. Als dit allemaal gedaan is, hoeft er alleen nog maar schoongemaakt te worden. Zodra het schoonmaakbedrijf het appartement keurig heeft schoongemaakt kan de heer De Vries het appartement opleveren aan de woningbouw voor nieuwe huurders.

Na de verhuizing
Samen evalueren we de verhuisdag en daarna wordt de definitieve factuur opgemaakt en verstuurd. Ook vragen we de heer de Vries om ons te laten weten hoe hij een en ander heeft ervaren en of wij zijn ervaring als referentie op onze website mogen zetten.

Zo, dit gaf een mooi inkijkje in de keuken van Verhuisplaza. Ga je zelf binnenkort verhuizen of ken je iemand die hulp bij een verhuizing zou kunnen gebruiken? Bel eens met ons en we komen graag vrijblijvend praten. Meer weten over Verhuisplaza? Kijk dan eens hier.Terug naar overzicht